Felix Mendelssohn și Anton Bruckner cu Orchestra Filarmonicii din Berlin dirijată de Marek Janowski

Un program ce stă sub semnul romantismului propun muzicienii Orchestrei Filarmonicii din Berlin - un ansamblu desemnat în Top 4 cel mai bun din lume. Și bucureștenii au avut ocazia să asculte celebra orchestră germană în două dintre edițiile Festivalului Internațional "George Enescu", unul dintre concerte fiind condus chiar de dirijorul său principal, Kirill Petrenko.

În 11 octombrie, ansamblul va concerta acasă, la Filarmonica din Berlin, fiind condus de Marek Janowski - un muzician școlit în spiritul muzicii germane, recunoscut în întreaga lume pentru interpretarea creațiilor lui Wagner, Strauss, Brahms și Bruckner. Semnatar al unei integrale cu simfoniile lui Bruckner, Marek Janowski a ales, pentru seara de 11 octombrie, Simfonia a VII-a în Mi major.

La cei 85 de ani, maestrul degajă o energie debordantă, sub bagheta sa Filarmonica din Berlin putând explora întregul spectru sonor: de la intimitate în pasajele muzicii de cameră până la sunetul amplu pe care numai o orchestră de un asemenea calibru îl poate realiza.

Într-o seară 100% romantică, celebrul violonist Augustin Hadelich va aduce, în prima parte a programului, Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn. Artist în rezidență al Orchestrei Simfonice WDR, un muzician respectat și apreciat, deținător al unui Grammy și desemnat muzicianul anului 2018 de către cea mai veche revistă de specialitate din Statele Unite - "Musical America" - Augustin Hadelich revine pe podiumul de concert al Filarmonicii din Berlin la trei ani de la debutul său de aici pentru a încânta din nou cu sunetul viorii sale Guarneri del Gesù din 1744.

Jeanine Costache