EMISIUNI A-Z | Emisiuni sportive

Roma, 7 septembrie 1960. Întrecerile celei de-a XVII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Roma

Gimnasta Sonia Ivan. Foto: Europa FM

Aflat în sala comentatorilor de la Centrul olimpic Radio-TV, Ion Ghițulescu își informează ascultătorii cu privire la ultimele rezultate din yahting și atletism.

La 10.000 m participă Constantin Grecescu. Iosif Sârbu s-a calificat pe primul loc în finala probei de armă liberă calibru redus iar Ion Dumitrescu în finala probei de talere. Gimnastele se vor întrece în probele libere alese.

La polo, box și gimnastică, Ion Ghițulescu subliniază lipsa de imparțialitate a arbitrilor, care au favorizat anumite echipe în dauna altora. Ziarul francez "L'Equipe" publică în această chestiune un articol semnificativ, în care se spune că maniera de arbitraj de la Roma a avut drept rezultat clar eliminarea din cursă a echipelor mici. Arbitrii, scrie "L'Equipe", au făcut exces de zel pentru a face plăcere gazdelor.

Pe 8 septembrie, la săritura în înălțime va concura recordmena mondială Iolanda Balaș. Alături de ea s-au calificat 14 concurente.

Din studio sunt transmise rezultatele Campionatelor republicane de tenis de câmp și programul sportivilor români în întrecerile din lunile octombrie și noiembrie.