Recitalul pianistei Mădălina Pașol în Festivalului "Vara Magică"
Se mândrește că urmează metoda lui Vladimir Horowitz, trecându-și zilnic de 3-4 ori, programul ce urmează a fi interpretat, plus 2 ore de game. Pianista Mădălina Pașol a fost invitata recitalul din 12 august 2021 de la Sala Mare a Ateneului Român, în a X-a ediție a Festivalului "Vara Magică". S-a desfășurat sub deviza "Marea Muzică a lumii la București". În perioada 7 iulie - 19 august, cupola Ateneului Român a reunit orchestre consacrate, precum: Romanian Chamber Orchestra dirijată de Cristian Măcelaru (difuzat în direct de Radio România Muizcal, în 19 august), Croitoru String Virtuosi, Camerata Regală dirijată de Constantin Adrian Grigore, Cvartetul Wave și Ansamblul PlaCello, dar și mari instrumentiști ca: pianista Elisabeth Leonskaja, violonistul Alexandru Tomescu alături de harpista Miruna Vidican, pianistele Sînziana Mircea și Mădălina Pașol, violonistul David Lefèvre împreună cu violoncelistul Edouard Sapey Triomphe și pianistul Andrey Yaroshinsky.
În 12 august, pianista Mădălina Pașol care a pregătit un regal al literaturii pianistice interpretând creații semnate de Frederic Chopin, Ludwig van Beethoven și Serghei Rahmaninov. Activitatea artistică a pianistei a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București. Artista a fost una dintre finalistele Concursului Internațional pentru pian Busoni din Italia, a Concursului Internațional ARD de la Munchen și a primit premiul al III-lea la Concursul Artur Schnabel. În 2003, devine laureată a Concursului Regina Elisabeta de la Bruxelles și în 2004 a participat la Concursul Internațional de pian din Sendai, Japonia. Din anul 2014, Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional în cadrul Institutului de Arte, pe care îl conduce. Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înființare o instituție culturală care promovează arta și cultura în spații neconvenționale, astfel cultura devenind un bun al tuturor.
Muzica a devenit "un bun al tuturor" și în 12 august 2021 când, sub cupola Ateneului Român, pianista Mădălina Pașol a interpretat lucrări de Frederic Chopin, Ludwig van Beethoven și Serghei Rahmaninov.
Ediția din 7 octombrie 2021 a Concertelor Radio România Muzical vă prilejuiește audiția acestui recital. (ora 19.00)