Pianista Eva Garet, laureată a Concursului Internațional Concertino Praga
Pianista Eva Garet, elevă la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, este laureată a uneia dintre cele mai importante competiții pentru tineri muzicieni la nivel internațional, Concertino Praga, organizat sub egida Uniunii Europene de Radio.
Eva Garet, în vârstă de 12 ani, a obținut o mențiune de onoare, o adevărată performanță având în vedere nivelul foarte ridicat al competiției, dar și specificul ieșit din comun al concursului, participanții fiind reprezentați de înregistrări realizate în studiourile posturilor de radio publice membre ale Uniunii Europene de Radio.
Prezența în concurs a pianistei Eva Garet a fost propusă și susținută de Radio România Muzical: tânăra pianistă a înregistrat programul pentru concurs în luna septembrie 2018, alături de o echipă alcătuită din: Octavia Galescu - producător, Andrei Cazan - regizor muzical, Cristian Șerbu și Cristian Iordache - tehnicieni de sunet.
Radio România Muzical a colaborat în alegerea tinerilor muzicieni care aveau să reprezinte România la concursul Concertino Praga cu Fundația Remember Enescu, președinte - prof. Mihaela Tomescu.
Concertino Praga este una dintre cele mai vechi și prestigioase competiții internaționale pentru tineri muzicieni, înființată în anul 1966 și organizată de Radiodifuziunea Cehă. Este patronată de Uniunea Europeană de Radio, organizație care cuprinde radiodifuziuni publice din întreaga lume, și se desfășoară sub forma unui concurs de înregistrări profesionale ale tinerilor muzicieni.
Eva Garet a început studiul pianului la vârsta de 5 ani; în prezent este elevă la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu de la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București. La vârsta de 11 ani, în ianuarie 2018, a debutat pe scena Sălii Radio, solistă într-un concert al Orchestrei de Cameră Radio, transmis în direct de Radio România Muzical. Este laureata a peste 40 de concursuri naționale și internaționale; se remarcă prin maturitatea interpretărilor sale și talentul nativ ieșit din comun.
Joseph Haydn - Rondo din Sonata pentru pian nr.58
Viteszlav Novak - ”Inquieto” din ”Memories” op.6
Franz Liszt - Apres une lecture du Dante - Fantasia quasi sonata