Concert de muzică americană la Radiodifuziunea din Hanovra!
Violonistul și dirijorul englez Andrew Manze, interpret de vârf al muzicii baroce, ne propune acum un program cu lucrări de Aaron Copland, André Previn, Anthony DiLorenzo, Michael Kamen și Leonard Bernstein.
Vom prelua în transmisiune directă, concertul susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra sub bagheta lui Andrew Manze, un eveniment programat înStudioul Mare al Radiodifuziunii din Hanovra și vom avea ocazia să vă oferim lucrări celebre de compozitori americani.
Veți asculta creații de Aaron Copland, cel carea creat în 1938 primul western exprimat în limbaj muzical, baletul "Caravan", bazat pe viața banditului "Billy the Kid", devenit ulterior un adevărat spectacol cinematografic. Lucrările pe care Andrew Manze le-a ales din creația lui Aaron Copland vor fi "Orașul tăcut", Suita "Primăvara apalașă" și Concertul pentru clarinet și orchestră, solistă Sharon Kam, laureată a Concursului Internațional ARD din Germania în anul 1992.
Programul concertul de joi, 2 iulie, din Studioul Mare al Radiodifuziunii din Hanovra, va include și piesa "Four Outings" pentru alămuri,compusă de André Previn, compozitor cunoscut publicului mai ales pentru opera sa "Un tramvai numit dorință" după piesa lui Tennessee Williams. Vor urma "Fire Dance" de Anthony DiLorenzo, un compozitor cu un talent deosebit, el a trăit doar 32 de ani dar muzica sa este interpretată pe scene din întreaga lume, apoi un "Cvintet" de Michael Kamen, admirat pentru modul foarte inspirat în care a reușit să îmbine muzica de factură clasică și rockul.
Și nu în ultimul rând, veți putea asculta o Suită din faimoasa comedie muzicală "West Side Story" de Leonard Bernstein, într-un aranjament pentru cvintet de alămuri realizat de Jack Gale. De altfel "West Side Story" rămâne până azi cea mai îndrăgită creație a lui Leonard Bernstein, acest mare dirijor american care și-a legat numele de Orchestra Filarmonicii din New-York. El este cunoscut și pentru celebra serie televizată "Young People's Concerts" prin care invita tinerii să descopere muzica clasică, folosind un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, dar și pentru faptul că în 1961 a fondat concertele "Young Performers" în care tineri soliști, selecționați în urma unor audiții, aveau șansa să evolueze pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii din New-York, condusă chiar de el sau de dirijorii săi asistenți.
Vă invităm așadar joi, 2 iulie 2020, de la ora 21,00 la Radio România Muzical, unde veți putea urmări un concert de excepție în transmisiune directă de la Hanovra!