EMISIUNI A-Z | București, istorii scrise și nescrise
"București, istorii scrise și nescrise". Cu Dinu Roco în Bucureștii Lunilor sale
Realizator: Victoria Dimitriu. Arhiva Radio România (6/ 121404)
Cu Dinu Roco într-un joc al amintirilor: Luna Bucureștilor, sărbătorită între 1935-1940, din prima săptămână a lunii mai și până la începutul lui iunie.
Dezvoltarea Bucureștiului a prilejuit organizarea de manifestări. Prima sărbătoare a avut loc în parcul Carol, organizat așa pentru Expoziția jubiliară din 1906. La realizarea pavilioanelor a participat și ing. Mihail Roco, tatăl lui Dinu Roco. Dinu Roco vorbește despre alcătuirea, farmecul și atracțiile acestui parc. Pe Strada 11 Iunie erau cârciumi celebre: "Leul și cârnatul", "Suzana" (de la min. 3).
Despre necesitatea amenajării Parcului Herăstrău, despre cele trei ronduri de pe Kiseleff, locurile de promenadă, dar și despre islazul din spatele copacilor și porțiunile amenajate (de la 13).
Luna Bucureștilor era o lună a întregului oraș iar astăzi, datorită dezvoltării demografice, ar fi nevoie de o redefinire a spiritului acestuia (de la min. 23,40).
Dinu Roco (1912-2010) - avocat și ziarist, licențiat în drept și litere-filosofie. A copilărit în str. G-ral Berthelot; căsătorit cu Armanda Cantacuzino, fiica lui Scarlat Cantacuzino. Bunicii din partea mamei locuiau tot în str. G-ral Berthelot, vizavi de Ministerul Învățământului. Viața familiei Roco este strâns legată de str. G-ral Berthelot, inginerul Mihail Roco, tatăl lui Dinu Roco, construind aici mai multe case. Tatăl său, Mihail Roco (1 decembrie 1870-5 ianuarie 1931), inginer, a fost unul dintre fondatorii revistei "Gazeta Matematică". Mihail Roco a activat între anii 1901-1922 în domeniul îmbunătățirilor funciare, fiind colaborator tehnic principal al lui Grigore Antipa, în perioada 1910-1911, și al lui Anghel Saligny, în perioada 1911-1922.