EMISIUNI A-Z | București, istorii scrise și nescrise
"București, istorii scrise și nescrise". Dinu Roco despre strada bucureșteană în perioada interbelică
Realizator: Victoria Dimitriu. Arhiva Radio România (6/ 130173)
O ediție în care Dinu Roco rememorează, în casa Charles-Adolphe Cantacuzène din strada G-ral Berthelot nr. 22, secvențe din Bucureștii interbelici.
Parfumul străzilor bucureștene (de la min. 1).
Despre cum se desfășura transportul în București și despre birjari (de la min. 4).
Despre copiii străzii, băieții de prăvălie și despre farmecul prăvăliilor de odinioară (de la min. 7).
Felul de a fi al bucureștenilor, rostul și înțelepciunea lor în folosirea veniturilor (de la min. 15).
Parcurile erau locuri de distracție pentru bucureșteni. În parcurile Cișmigiu și Carol se țineau chermeze, serbări de binefacere, târguri, concursuri sportive (de la min. 20,15).
Strada bucureșteană în luna decembrie. Bucuria era întregită de lumina și liniștea sărbătorilor dar mai ales de plăcerile gastronomice de după post. Sărbătorile erau un prilej de adunare a familiilor (de la min. 24,50)
Dinu Roco (1912-2010) - avocat și ziarist, licențiat în drept și litere-filosofie. A copilărit în str. G-ral Berthelot; căsătorit cu Armanda Cantacuzino, fiica lui Scarlat Cantacuzino. Bunicii din partea mamei locuiau tot în str. G-ral Berthelot, vizavi de Ministerul Învățământului. Viața familiei Roco este strâns legată de str. G-ral Berthelot, inginerul Mihail Roco, tatăl lui Dinu Roco, construind aici mai multe case. Tatăl său, Mihail Roco (1 decembrie 1870-5 ianuarie 1931), inginer, a fost unul dintre fondatorii revistei "Gazeta Matematică". Mihail Roco a activat între anii 1901-1922 în domeniul îmbunătățirilor funciare, fiind colaborator tehnic principal al lui Grigore Antipa, în perioada 1910-1911, și al lui Anghel Saligny, în perioada 1911-1922.