EMISIUNI A-Z | Emisiuni sportive

Roma, 29 august 1960. Reluarea întrecerilor celei de-a XVII-a ediții a Jocurilor Olimpice de la Roma. Victoria lui Leon Rotman la canoe simplu 1000 m

Leon Rotman (n. 22 iulie 1934)

După o zi de întrerupere, pentru sportivi și turiști, întrecerile sportive au fost reluate. Finalele susținute de kaiatiștii și canoiștii români vor fi disputate în această zi, iar la înot, Mitrofan ia parte la semifinalele de 200 m bras.

Pe lacul Albano se desfășoară cele patru finale la care participă și România: canoe simplu (Leon Rotman), canoe dublu, caiac dublu fete și ștafeta 500 de metri kaiac.

Ion Ghițulescu comentează finala la canoe simplu bărbați, la care participă reprezentantul României, Leon Rotman (de la min. 2,55).

Leon Rotman face o declarație ascultătorilor postului Radio România, după câștigarea medaliei olimpice de bronz, cu timpul de 4 minute, 35 secunde și 8 zecimi (de la min. 5).

Declarația lui Dumitru Pârvulescu de la lupte clasice, după calificare (de la min. 6,00).

Alte rezultate olimpice sunt transmise din studioul Radiodifuziunii: baschet și fotbal (de la min. 6,20).

Știri sportive din țările socialiste (de la min. 7,40).

Foto: Leon Rotman (n. 22 iulie 1934, București) este un canoist român, dublu laureat cu aur la JO de la Melbourne din 1956 și laureat cu bronz la JO de la Roma, în 1960.