Pianistul Ștefan Theodor Vârtejaru, la Concertele Radio România Muzical
În 12 ianuarie, pianistul Ștefan Theodor Vârtejaru a continuat seria recitalurilor înscrise în Stagiunea de marți seara. Este prezent în peisajul muzical românesc de 12 ani, devenind un reper pentru mulți dintre tinerii instrumentiști valoroși. Au evoluat, până acum, la Sala mică a Ateneului Român, tineri care se află pe o traiectorie ascendentă a carierei lor internaționale, aplaudați pe numeroase scene din străinătate. Sezonul 2020-2021 al seratelor de marți este unul atipic, determinat de contextul actual al pandemiei.
Recitalurile se derulează o dată la două săptămîni, fără public, fiind transmise marțea, de la ora 19.00, pe conturile youtube și facebook ale Filarmonicii bucureștene, precum și pe pagina de facebook Radio România Muzical.
În calitate de coproducător al Stagiunii de marți seara, organizate de Filarmonica "George Enescu", Radio România Muzical vă prilejuiește ascultarea acestor recitaluri care, numai în acest sezon, i-a avut invitați pe: violoniștii Raluca Stratulat și Valentin Șerban, violonceliștii Valentin Simion și Cornelius Zirbo și pianiștii Eliza Puchianu, Gabriel Gâțan și Ioan Dragoș Dimitriu.
Pianistul Ștefan Theodor Vârtejaru a continuat, în 12 ianuarie, seria seratelor de marți, derulate la Sala mică a Ateneului Român. "Invitația de a oferi un recital în cadrul Stagiunii de marți seară mă onorează." - a mărturisit pianistul, student în ultimul an al Academiei "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca și bursier al Școlii Normale de Muzică "Alfred Cortot" din Paris.
Ștefan este discipol al reputatului pianist francez Jean Bernard Pommier, cunoscut publicului din România din concertele susținute la Filarmonica "George Enescu". De altfel, grație profesorului său, Ștefan Theodor Vârtejaru a concertat deja la Paris, la Sala Cortot și Teatrul Allegria. Studiul susținut, dublat de talent, i-au adus lui Ștefan Theodor Vârtejaru și primele recunoașteri la mai multe concursuri. A câștigat premiul al III -lea la Concursul internațional Mozart, în 2019, premiul I și premiul special al juriului la Concursul Piano Artis de la Iași în 2016, și în același an, Marele Premiu, la Concursul "Iosif Sava" din București.
Interesat de abordarea unui repertoriu cât mai vast, Ștefan Theodor Vârtejaru este totodată, profund preocupat de promovarea muzicii românești. În fiecare recital, include lucrări românești, necunoscute publicului internațional. Spre exemplu, în 2020, el a prezentat la Sala Cortot din Paris, Preludiu Coral și Toccată de Sigismund Toduță. Este și lucrarea interpretată de Ștefan Theodor Vârtejaru în 12 ianuarie, la Sala mică a Ateneului Român. Programul a fost completat de: Sonata în la major de Franz Schubert, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel și Suita în aer liber de Bela Bartok.
"Am structurat programul ca un dialog între liric și frust, între intim și exuberant..." - a spus Ștefan Theodor Vârtejaru despre recitalul la care sunteți invitați Joi 18 februarie 2021, ora 19.00, sub genericul Concertelor Radio România Muzical.