EMISIUNI A-Z | București, istorii scrise și nescrise
"București, istorii scrise și nescrise". Interviu cu ing. Constantin Bărbulescu despre colegii săi de la Liceul "Spiru Haret"
21 Martie 2003
Interviu cu ing. Constantin Bărbulescu. Realizator: Victoria Dimitriu. Arhiva Radio România (6/ 131485)
Bucureștean îndrăgostit dintotdeauna de orașul său, Constantin Bărbulescu a însoțit-o pe Victoria Dimitriu prin Bucureștii primelor decenii ale secolului XX. În această emisiune sunt evocați colegii săi de la Liceul "Spiru Haret": Haig Acterian, Dinu Sighireanu și Mircea Eliade.
Despre excursiile montane cu Haig Acterian și pasiunea pentru fotografie (de la min. 1,40).
Despre Dinu Sighireanu - coleg de liceu, fiu de mare boier (de la min. 4,30).
Prieten cu Mircea Eliade, Constantin Bărbulescu evocă o zi de august 1927, păstrată în memorie cu duioșie: o excursie în pădurea Pasărea cu viitorul filozof (de la min. 8,42).
Constantin Bărbulescu (1907-2003) a fost fiul unuia dintre primii instalatori din România, devenit starostele breslei instalatorilor din București. Antrepriza acestuia a realizat instalațiile de apă și canalizare ale Expoziției Jubiliare din 1906 din Parcul Carol. Fiul a moștenit înclinația către inginerie a tatălui și, după anii de școală de-a lungul cărora i-a avut colegi și prieteni pe Mircea Eliade și pe frații Acterian, a absolvit Institutul Politehnic din București. Ulterior, la înființarea Industriei Aeronautice Românești, a fost colaborator al profesorului Elie Carafoli, și mai apoi cercetător. (Victoria Dragu Dimitriu, prefață la "Viața mea, cu smerenie" de Constantin Bărbulescu).