EMISIUNI A-Z | București, istorii scrise și nescrise

"București, istorii scrise și nescrise". Interviu cu ing. Constantin Bărbulescu despre colegii săi de la Liceul "Spiru Haret"

Interviu cu ing. Constantin Bărbulescu. Realizator: Victoria Dimitriu. Arhiva Radio România (6/ 131485)

Bucureștean îndrăgostit dintotdeauna de orașul său, Constantin Bărbulescu a însoțit-o pe Victoria Dimitriu prin Bucureștii primelor decenii ale secolului XX. În această emisiune sunt evocați colegii săi de la Liceul "Spiru Haret": Haig Acterian, Dinu Sighireanu și Mircea Eliade.

Despre excursiile montane cu Haig Acterian și pasiunea pentru fotografie (de la min. 1,40).

Despre Dinu Sighireanu - coleg de liceu, fiu de mare boier (de la min. 4,30).

Prieten cu Mircea Eliade, Constantin Bărbulescu evocă o zi de august 1927, păstrată în memorie cu duioșie: o excursie în pădurea Pasărea cu viitorul filozof (de la min. 8,42).

Constantin Bărbulescu (1907-2003) a fost fiul unuia dintre primii instalatori din România, devenit starostele breslei instalatorilor din București. Antrepriza acestuia a realizat instalațiile de apă și canalizare ale Expoziției Jubiliare din 1906 din Parcul Carol. Fiul a moștenit înclinația către inginerie a tatălui și, după anii de școală de-a lungul cărora i-a avut colegi și prieteni pe Mircea Eliade și pe frații Acterian, a absolvit Institutul Politehnic din București. Ulterior, la înființarea Industriei Aeronautice Românești, a fost colaborator al profesorului Elie Carafoli, și mai apoi cercetător. (Victoria Dragu Dimitriu, prefață la "Viața mea, cu smerenie" de Constantin Bărbulescu).