Alexandru Tomescu cu și despre capodopere ale literaturii violonistice
Am putea spune că a crescut.. pe scenă căci la cei 41 de ani pe care afirmă că îi are (deși pare greu de crezut) a adunat deja peste trei decenii de când a atras atenția publicului, cronicarilor și juriilor... Cu o carte de vizită impresionantă, încărcată cu premii la importante competiții internaționale, cu prezențe pe afișele unora dintre cele mai prestigioase săli de concerte, Alexandru Tomescu s-a remarcat și prin naturalețea dialogului său cu auditoriul tânăr, pledând pentru o relaționare cât mai firească, mai directă... Se simte și în cuvintele sale această atitudine, așa cum se simte și experiența artistică acumulată în timp dar și în compania unora dintre marii pedagogi sau violoniști ai lumii...
Iubitor al integralelor, tentat de provocări interpretative (chiar și sub aspectul... rezistenței pe scenă) Alexandru Tomescu imbină o elevată cunoaștere a fenomenului muzical cu dezinvoltura comunicării - prin intermediul partiturii sau a cuvintelor. Este la fel de ... autentic cu papion și smoking, cu bicicletă și casca regulamentară, în ținută mult mai lejeră în recitalurile cu totul aparte incluse în diferitele sale proiecte prin țară, în întâlnirile cu cei care iubesc muzica, în încercările sale de a promova această artă.
Un muzician al timpului prezent, cu o discografie bogată, Alexandru Tomescu deschide seria Întâlnirilor sale sub semnul capodoperelor la Radio România Muzical cu cele patru "Anotimpuri" op.8 de Antonio Vivaldi și cu una dintre Sonatele de Wolfgang Amadeus Mozart... (Intâmplarea face ca înregistrarea acesteia să fi fost făcută chiar în data de 3 mai, cu 12 ani în urmă, în cadrul unuia dintre recitalurile susținute în compania pianistei Dana Borșan.)
Joi 3 mai de la 20 (în reluare sâmbătă 5 mai de la 13,05) o primă ediție cu violonistul Alexandru Tomescu invitat la Întâlniri sub semnul capodoperelor.